Hooverphonic-bandleider Alex Callier na kritiek: “Enorm geshockeerd mocht die bekende Vlamingen denken dat we de finale halen”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Maandag stelde Hooverphonic hun nieuw nummer ‘Release me’ voor. Met dat nummer gaan ze ook ons land vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Nederland.

De reacties op het nummer waren eerder lauw.  "Laten we eerlijk zijn: Patje Krimson heeft voorspeld dat we niet doorgaan naar de finale. Ik zou gewoon ontzettend geshockeerd zijn, mocht hij denken dat we wél doorgaan", citeert Het Laatste Nieuws Alex Callier in ‘Vandaag’ op Eén.

“Ik heb erover nagedacht om een nummer te maken dat meer Songfestival en minder Hooverphonic is", zegt hij. "Ik heb dat ook geprobeerd, maar het werd me al snel duidelijk dat dat niets voor ons was. Uiteindelijk is het - ondanks het feit dat we eerst een ander nummer klaar hadden - 'Release Me' geworden, dat ik tijdens een rusteloze nacht in Italië schreef.” 

“Het gaat over mijn overleden vader, maar tegelijkertijd voelt het ook zeer universeel aan. Een typisch Hooverphonic-nummer, dat echt vanuit het hart geschreven is. En dat zijn meestal mijn grootste hits."