SP.A-voorzitter Conner Rousseau is sommige politici kotsbeu: “Ze willen alleen maar chaos om er dan van te profiteren”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De rust moet opnieuw wederkeren in de Wetstraat. Dat is ook wat koning Filip vindt en dus stuurde hij met Sabine Laruelle en Patrick Dewael twee nieuwe mensen het veld in.

Mogelijk krijgt ook SP.A een uitnodiging. “SP.A is altijd constructief geweest. We willen hogere pensioenen en lonen, maar ook een beter klimaatbeleid”, verduidelijkt voorzitter Conner Rousseau bij Radio 1. 

“Je hebt twee manieren om een regering te vormen. Wij willen op basis van inhoud werken. Men moet een tekst maken waarbij verschillende partijen kleur moeten bekennen. Zo wordt snel duidelijk wie vooruit wil en wie niet.”

Oplossingen
Maar had Koen Geens niet zo’n tekst? “Hij heeft op inhoud gewerkt, maar met een bepaalde samenstelling. Ja, ik geloof er natuurlijk in. Je doet aan politiek om oplossingen te zoeken. Al heb je er ook die aan politiek doen om chaos te veroorzaken om daar dan van te profiteren.”

Verkiezingen
“Ik denk niet dat we snel naar verkiezingen gaan. Dat is ook niet de bedoeling. Dat gaat het niet oplossen. Maar wij hebben geen schrik voor verkiezingen. Je moet naar volwaardige oplossingen gaan. Veel politici willen alleen maar kijken wie de schuldige is van de mislukkingen.” 

Verantwoordelijkheid
“Ik heb vanochtend gelezen dat de twee blauwe informateurs vooral rust moeten terugbrengen. Ik hoop dat die rust heel snel terugkeert en dat die mensen eindelijk eens hun verantwoordelijk nemen. We hebben vooruitgang nodig, al is het maar een millimeter.”