“Erdogan spuwt in ons gezicht en wat doen Michel en Merkel? Vriendelijk lachen”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Vlaams Belang-Kamerlid Dries Van Langenhove reageert scherp op de relatie tussen Europa en Turkije nu de Turkse president Erdogan de grenzen geopend heeft. “We moeten Griekenland bijstaan, desnoods met het Belgisch leger.”

Europees president Charles Michel (MR) en Duits bondskanselier Angela Merkel lieten verstaan dat de EU-Turkey deal over migratie gehandhaafd blijft en dat het land Europese steun blijft krijgen. Ondertussen opende Turkije wel de grenzen voor vluchtelingen die naar Europa willen.

“In ruil voor een enorme som geld zou Erdogan onze eigen grenzen beveiligen tegen illegale migratie”, reageert Dries Van Langenhove. “Maar zoals te voorspellen was, keert hij zich nu tegen ons. En wat doen Michel en Merkel? Vriendelijk lachen terwijl Erdogan in ons gezicht spuwt.”

Vlaams Belang wil niet alleen diplomatieke druk uitoefenen op Turkije. “We moeten onze bondgenoot Griekenland bijstaan, desnoods met het Belgisch leger, en duidelijk maken dat de buitengrenzen dicht blijven. Niet alleen de Grieken maar ook de massa migranten die door de Turkse staat worden wijs gemaakt dat ze naar het beloofde land kunnen trekken, zijn hier immers de dupe van.”