Frank Duboccage heeft echt geen goed nieuws: “Het wordt herfstachtig met veel regen en veel wind”

door: Redactie
Afbeelding bron: Medialaan
Donderdag was al een kletsnatte dag en daar komt vanavond nog veel regen bij. Het koelt af naar 5 graden. Ook de volgende dagen blijft het niet altijd droog, volgende week wordt het zelfs ronduit herfstachtig. Dat voorspelt weerman Frank Duboccage voor Het Laatste Nieuws.

“Vrijdagochtend is het eerst nog regenachtig. Stilaan krijgen we opklaringen vanaf het noordwesten. Het zal dan wisselvallig worden, want vanaf de Noordzee kunnen dan nog enkele buien over ons land. Pas in de loop van de namiddag zal het in het uiterste westen grotendeels droog worden. De maxima liggen morgen rond 8 graden.”

“Zaterdag zou droog verlopen, met eerst zon, maar later komen er wat wolkenvelden. Het wordt 9 graden. Zondag start droog, maar het gaat al snel regenen vanaf het westen. Ook na de middag volgen buien, dus zondag wordt eerder wisselvallig. Het wordt wel zachter, bij een graad of 11.”

“Volgende week zal het herfstachtig zijn met bij momenten veel regen en veel wind. Het wordt wel zeer zacht, met maxima van 10 graden of meer.”