Cafébaas na drie jaar nog steeds niet begraven: “Zwaar, loodzwaar”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
In Gent hebben de twee beschuldigden van de roofmoord op een cafébaas in het Oost-Vlaamse Serskamp hun excuses en medeleven uitgedrukt. De zoon van het slachtoffer aanvaardt die niet.

De 81-jarige Ernest Lalmant werd eind oktober 2016 doodgeslagen in zijn huis naast zijn café Cabane. De twee verdachten werden begin dit jaar al veroordeeld voor een reeks inbraken, onder andere in datzelfde café.

Drie en een half jaar na de feiten loopt momenteel het assissenproces. Zoon Guy Lalmant hoopt dat het zo snel mogelijk voorbij is. “De wonden worden voor de zoveelste keer opengereten en dat is loodzwaar”, vertelt hij aan TV Oost. “Het lichaam van mijn vader is nog steeds ter beschikking van het gerecht.”

Naar de excuses van de twee verdachten heeft Lalmant dan ook geen oren. “Ze waren aanwezig en toch ontkennen ze gedeeltelijk of zelfs volledig. Ik hoop dat ze een treffende straf krijgen, ze vormen een blijvend gevaar voor onze maatschappij.” Op vraag van de klanten houdt Guy nog elke zondagavond het café van zijn vader open.