Hoe lang zal de strijd tegen het coronavirus duren? Viroloog Van Ranst geeft zijn inschatting

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Geen school, geen cafébezoek, geen restaurant, niet meer naar de sportclub, niet shoppen in het weekend, thuis werken indien mogelijk. Ons leven wordt danig overhoop gegooid in de strijd tegen het coronavirus. Hoe lang zal dit duren?

Viroloog Marc Van Ranst hoopt dat dit langer zal duren dan tot aan de paasvakantie. Hij benadrukt dat het positief is als het langer duurt en schat dat we nog tot half of eind mei tegen het coronavirus zullen vechten.

"Het is op dit moment moeilijk te zeggen hoe lang deze maatregelen moeten blijven duren. Het is ook heel vervelend om te zeggen, maar eigenlijk moeten we hopen dat het langer duurt dan tot aan de paasvakantie", vertelt Van Ranst in De Zevende Dag.

"Wanneer we een korte piek meemaken, dan worden we gewoon overspoeld. Als het van mij afhangt, dan duurt het langer en dan gaan sommige maatregelen langer van kracht moeten blijven."

"Wanneer het langer duurt, dan zijn we eigenlijk goed bezig. Dat klinkt paradoxaal, maar zo is het wel. Ik heb van in het begin gezegd dat half mei tot eind mei mijn inschatting was."