Van Ranst ziet historisch moment: 'Kan de maatschappij voorgoed veranderen'

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Viroloog Marc Van Ranst ziet een lichtpuntje in barre coronatijden; volgens hem hebben we nu een historische kans om het concept van telewerken op grote schaal uit te testen.

Bedrijven krijgen dezer dagen het advies om hun werknemers zoveel mogelijk van thuis uit te laten werken, ook wel telewerken genoemd wanneer er een computer en telecommunicatiemiddelen aan te pas komen.

Volgen viroloog Van Ranst schept dit mogelijkheden, ook voor de toekomst. "Dit is een historische kans om telewerken écht een kans te geven. Vroeger heeft men nooit de kans gehad om dat op deze schaal te gaan doen. Het kan maatschappijveranderend zijn, wanneer het lukt", vertelde hij in 'De Afspraak' op Canvas.

Social distancing

"Men gaat bedrijven aanmoedigen dat wanneer ze écht willen openblijven, ze écht zullen moeten inzetten op telewerk en ervoor moeten zorgen dat dit op een ordentelijke manier verloopt. Indien dat niet mogelijk is, moet 'social distancing', de sociale afstand tussen mensen, gerespecteerd worden", aldus Van Ranst.