"Enkel dat voorstel lijkt een realistische manier om de competitie verder te zetten"

door: BVDO
Hein Vanhaezebrouck volgt het voetbal op de voet, ook in coronatijden. Volgens hem zijn er maar twee aanvaardbare oplossingen voor de Jupiler Pro League.

Voor Hein Vanhaezebrouck zijn er twee mogelijkheden om de competitie af te sluiten. "Ofwel beëindig je de Jupiler Pro League nu, ofwel probeer je die dertigste speeldag en die promotie- en bekerfinale nog in te halen en communiceer je daarvoor zo snel mogelijk een realistische datum, ergens in juli", vertelt Vanhaezebrouck in Het Nieuwsblad. "Dat laatste zou uiteraard het ideale zijn. Want als je de competitie per direct beëindigt, zijn er altijd clubs die zich benadeeld gaan voelen."

Voor de prijzen lijkt er weinig twijfel te zijn. "Wat de Europese tickets betreft, denk ik wel dat, in deze crisistijden, iedereen zich erbij zou neerleggen om die volgens het huidige klassement te verdelen. En Club Brugge is natuurlijk kampioen, daar bestond sowieso al weinig twijfel over."

De UEFA liet het eigenbelang alvast varen. Iets wat de Jupiler Pro League ook moet doen. "We hebben nood aan duidelijkheid, want het is voor niemand evident om wekenlang stil te liggen zonder te weten wanneer ze er weer moeten staan. Je kan clubs, trainers, spelers, media, sponsors en supporters niet maanden laten wachten en in onzekerheid laten leven. Dus stel een redelijke datum voorop die haalbaar is en dan weet iedereen waar hij aan toe is."