Maggie De Block vindt het wraakroepend: 'Ze blokkeren transport van medisch materiaal'

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Maggie De Block (Open Vld) vindt het bijzonder jammer dat er binnen Europa sommige landen hun grenzen sluiten, waardoor het transport van medisch materiaal tussen de verschillende landen bemoeilijkt wordt.

Artsen en verpleegkundigen kunnen opgelucht ademhalen:er zijn 5 miljoen mondmaskers uit China geleverd. Eerder arriveerden al 100.000 speciale maskers en er komt nog een levering van een miljoen mondmaskers aan.

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block zal maskers blijven bestellen, zodat er een voorraad kan aangelegd worden. Ook schorten, beademingstoestellen en ander materiaal wordt besteld.

Gesloten grenzen

De bedoeling is om van alles een voorraad aan te leggen, want er duiken onverwachte problemen op. "We worden in Europa jammer genoeg geconfronteerd met lidstaten die hun grenzen afsluiten voor transporten van medisch materiaal", zei minister De Block op Radio 1. "Er zouden corridors komen, maar we zullen zien. Men doet doet niet altijd wat men zegt. Duitsland en Frankrijk hebben gezegd: 'We zullen jullie stocks die zich bij ons bevinden, vrijgeven', maar tot nu toe zijn we er niet in geslaagd die te bekomen."