Mensen gaan nu ook een totaal ander product hamsteren: "Dat hebben wij nog nooit meegemaakt"

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Toiletpapier, handgel en pasta waren de meest geliefde producten om te hamsteren, maar daar mag je nu ook stookolie bij rekenen. De olieprijs is enorm gedaald, waardoor iedereen wil inkopen.

De olieprijs is al een tijdje aan het dalen, waardoor het wel heel interessant wordt om stookolie in te slaan. "Dat hebben wij nog niet meegemaakt", zegt brandstofhandelaar Wim Van den Bosch bij VRT Nieuws. "Zoveel bestellingen in deze tijd van het jaar. Mensen zijn echt aan het hamsteren. Wij kunnen amper volgen."

En ook bij de levering van stookolie is social distancing van moeten. Van den Bosch belt zijn volgende klant op vooraleer hij vertrekt. "Dat doen we nu als voorzorgsmaatregel. Dan kunnen ze bijvoorbeeld al een poortje openmaken, of de garagepoort. We vragen ook om afstand te bewaren en niet mee te komen naar de plek waar de tank zich bevindt."

Door de grote vraag lopen ook de wachttijden op. Op dit moment moet je na het plaatsen van een bestelling gemiddeld drie tot vier weken wachten tot er geleverd kan worden. "Mensen zijn soms heel ongeduldig", zegt Johan Mattaer, directeur van de Belgische Federatie voor brandstofhandelaars, "De prijzen zijn tot 40 procent lager dan normaal. Men wil daarvan profiteren, en liefst zo snel mogelijk. Want de klanten zijn bang dat de prijzen weer gaan stijgen. Ze willen hun levering onmiddellijk."