Jonge Vlaamse plots overleden aan corona: "Alle hulp kwam te laat"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Een jonge Vlaamse vrouw van slechts 30 jaar is plots overleden aan COVID-19. Het virus had haar hart aangetast, met fatale gevolgen.

Isaura Castermans uit Genk, die werkte in een woonzorgcentrum in Genk, werd ziek en kreeg lichte ademhalingsproblemen. Twee dagen later sloeg het virus op haar hart en kreeg ze aanvallen. Reanimatiepogingen door haar vriend en ambulanciers van de MUG konden haar niet meer redden.

Haar ouders zijn diep bedroefd. "Nooit heeft ze iets aan haar hart of longen gehad. Wij kunnen het niet begrijpen. In het ziekenhuis hebben ze bevestigd dat Isaura corona had, en dat dit haar hart heeft aangetast", klinkt het in Het Belang van Limburg.

Raadsel

"Wanneer er veel overlijdens zijn, dan heb je daaronder een heel klein percentage jonge mensen, en deze vrouw valt onder dat heel kleine percentage. Maar het is een uitzondering. Wetenschappers staan een beetje voor een raadsel, ze weten ook niet hoe dat komt. Maar bij de gewone griep zien we dat ook. Misschien gaat het om iets genetisch, maar dat moet nog onderzocht worden", zei Koen Wauters, wetenschapsexpert voor de VRT, in Het Journaal.