VTM

Freek Braeckman getuigt over zijn quarantaine met symptomen van corona: “En ook dit gebeurde er plots met mij"

door: Redactie
Afbeelding bron: Medialaan
Freek Braeckman zit momenteel in quarantaine. Het nieuwsanker werd niet getest, maar vertoonde symptomen van het coronavirus. Hij vertelde erover in ‘Blijf In Uw Kot!’ op VTM.

“Er wordt niet getest als je niet in het ziekenhuis terechtkomt. Er circuleerde op een bepaald moment dat ik corona heb, maar ik weet het dus niet. Ik had wel symptomen. Ik had lichte koorts en ik had een kuch die nog altijd niet helemaal over is. Ik was plots ook mijn geur- en smaakzin kwijt", vertelde Freek Braeckman.

"Mijn vrouw is ook twee weken ziek geweest, ze had koorts en heeft in bed gelegen. Dan heb ik in overleg met de huisarts beslist om thuis te blijven. Gelukkig gaat het ook wel weer met mij. Er zijn ook mensen die er relatief milde symptomen van hebben, dus ik voel mij op dit moment best oké. Ik ben nog wat slapjes, maar het gaat beter.”

Om alle risico’s te vermijden, blijft Freek nog zeker tot volgende week thuis. Het nieuwsanker vult zijn dagen met het helpen van zijn kinderen bij hun huiswerk, en hij probeert elke dag vers te koken. “Ik heb vandaag ook voor het eerst 2 kilometer gejogd, met een sjaaltje voor mijn mond. Ik heb ook een marathon gelopen, dus dat is nog ver weg. Maar dat deed deugd.”