Van Gucht is er niet over te spreken: "Zo verspreiden ze het virus"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Viroloog Steven Van Gucht verbiedt mensen om na twee weken thuisisolatie opnieuw in contact te treden met familie of vrienden.

"Er doet een gerucht de ronde op sociale media over mensen die denken dat ze veilig zijn na twee weken isolatie. 'Ik ben twee weken thuisgebleven, ik voel me goed, dus ik kan zonder problemen weer familie en vrienden gaan bezoeken'. Dit klopt niét ", zegt Van Gucht

"We hebben de maatschappij momenteel opgedeeld in kleine groepen. Het is de bedoeling dat de verbindingen tussen die groepen doorbroken worden."

"Als je terug contact gaat maken met een andere familie of met vrienden, creëer je opnieuw bruggen, connecties, waarlangs het virus zich kan verspreiden. Dat moeten we vermijden, we moeten dit blijven volhouden."

Drager van coronavirus

"Je kan drager zijn van het virus en het niet beseffen, of de persoon die je bezoekt kan drager zijn en het niet beseffen. Zo kan het virus zijn weg weer vinden naar andere groepen, naar andere delen van de samenleving. We moeten dit blijven volhouden, ook na twee weken", aldus Van Gucht.