"Boekhouder" Beke slaat terug: Grote plannen om situatie in rusthuizen onder controle te krijgen

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) gaat ingrijpen om de situatie in de rusthuizen opnieuw onder controle te krijgen.

Groen verweet Beke teveel de houding van een boekhouder aan te nemen nadat dinsdag bekendraakte dat er 241 extra overlijdens ten gevolge van corona te betreuren vielen in de rusthuizen.

Er is ook aanhoudende kritiek over het tekort aan beschermingsmateriaal voor het personeel en het tekort aan tests. Beke benadrukte in het Vlaams Parlement geen cijfers te hebben achtergehouden. Hij heeft een noodplan uitgewerkt en gaat een taskforce oprichten.

Studenten en stagiairs

Behoort tot de plannen: het inzetten van studenten en stagiairs, alsook personeel uit de thuisverpleging. Ook zouden er al bestellingen van beschermingsschorten en -brillen en andere materiaal geplaatst zijn. Ook ziekenhuismateriaal kan ingeschakeld worden in de woonzorgcentra. Ziekenhuispersoneel zal het personeel in de woonzorgcentra opleiden.

Er zullen ook teams van specialisten worden ingeschakeld bij de uitbraak van het coronavirus in een rusthuis. Verder zullen verschillende ploegen coronapatiënten en niet-besmette personen verzorgen.