Burgemeester beveelt politie lockdownfeestje te sluiten, maar die doet een bizarre ontdekking

door: BVDO
Afbeelding bron: Pixabay
De burgemeester van Alton, een stadje in de Verenigde Staten, gaf de politie de opdracht een einde te maken aan een lockdownfeestje. Die deden een bijzondere ontdekking.

Sinds 20 maart waren in de staat Illinois alle sociale bijeenkomsten verboden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Afgelopen weekend werd de burgemeester rond één uur 's nachts gecontacteerd over een feestje dat bezig was. De burgemeester gaf de politie de opdracht om een inval te doen en het feestje te beëindigen.

Maar even later kreeg de burgemeester een telefoontje van de politie. Onder de feestvierders zat de vrouw van de burgemeester. In verlegenheid gebracht door dit incident moest hij zich openlijk verontschuldigen bij de bevolking. Hij beloofde ook dat zijn vrouw net als alle andere aanwezigen op het feestje zou behandeld worden.

Hij plaatse op zijn Facebookpagina een reactie. "Mijn vrouw is een volwassene die in staat is haar eigen keuzes te maken en ze heeft laten zien dat ze een ernstige beoordelingsfout heeft gemaakt." Alle feestvierders zijn voor de rechter gedaagd op beschuldiging van roekeloos gedrag, een overtreding die tot een jaar gevangenisstraf kan leiden. Pittig detail: even later liet de burgemeester weten dat hij en zijn vrouw gescheiden waren.