"Vermijd contact met oudere mensen tot het einde van het jaar"

door: STS
Afbeelding bron: Pixabay
De lockdown voor de woonzorgcentra door de uitbraak van het coronavirus zou wel eens heel lang kunnen duren. En ook voor andere senioren is er slecht nieuws; er wordt aangeraden om contact met oudere mensen zoveel mogelijk te vermijden tot het einde van het jaar.

De bewoners van de rusthuizen mogen geen bezoek meer krijgen omdat ze tot door hun hoge leeftijd een hoog risico op overlijden hebben indien ze besmet raken met het COVID-19-virus.

De rusthuizen gingen dan ook op slot nog voor er van andere coronamaatregelen sprake was. Maar terwijl experten al aan het nadenken zijn over een exitstrategie om de maatregelen gaandeweg te versoepelen vanaf (wellicht) mei, is daar voor de rusthuizen nog geen sprake van.

Meer zelfs: volgens Ursula von der Leyen, voorzitster van de Europese Commissie, moeten we nog tot het einde van het jaar zoveel mogelijk contact met ouderen vermijden. Ook met senioren die niet in een rusthuis zitten. "Het isolement weegt zwaar, maar het is een kwestie van leven of dood", zegt von der Leyen. Ze vraagt dan ook om het nodige geduld uit te oefenen.