Bart De Wever trekt aan de alarmbel: “Als we niets doen, vallen 100.000 gezinnen zonder inkomen”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Bart De Wever maakt zich grote zorgen over onze economie. Aangezien nog heel veel bedrijven en winkels gesloten zijn, staat die zo goed als stil.

Bart De Wever (N-VA) merkt op dat we achterlopen op onze buurlanden. Hij hoopt dat er vrijdag op de Nationale Veiligheidsraad een plan komt met een exitstrategie.

“Je kan geen goede gezondheidszorg hebben zonder een goede economie”, zegt de voorzitter van N-VA aan ATV. “Dan kan je die gezondheidszorg gewoon niet betalen. Als je in een economische crisis gaat, verlies je ook heel veel gezonde levensjaren.”

“Het resultaat van een economische crisis is dat mensen minder geld hebben, minder gezond gaan leven, hun minder gaan verzorgen. Dat kost je op termijn heel veel. De tegenstelling economie - gezondheid is een valse tegenstelling.”

De Wever wil iedereen zo snel mogelijk weer aan het werk. “De sociale afstand en het samenscholingsverbod zal blijven”, merkt hij op. “Je zal op een andere manier moeten gaan werken met mondmasker, beschermingshandschoenen en alcoholgel. Ik denk eventueel ook aan technologische hulpmiddelen, maar wel terug gaan werken. Anders wordt het veel erger. Het IMF schat dat 100.000 gezinnen zonder inkomen vallen als we dit nog lang volhouden. Dat is volgens mij niet doenbaar.”