Steven Van Gucht legt uit waarom mondmaskers zeer belangrijk worden

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Steven Van Gucht heeft vandaag de nieuwste cijfers inzake het coronavirus in ons land gepresenteerd. Hij legde ook uit waarom mondmaskers belangrijk worden wanneer de maatregelen versoepeld worden.

Er zijn 553 nieuwe besmettingen met COVID-19 gerapporteerd, hetgeen het totale aantal bevestigde besmette personen in ons land nu op 46.687 brengt.

Er zijn 127 nieuwe ziekenhuisopnames genoteerd. Er liggen nu 3.968 mensen in het ziekenhuis, een toename van 11 in de laatste 24 uur. Op de afdelingen intensieve zorgen liggen in totaal 903 patiënten, een lichte stijging van 12. Er zijn 600 patienten die aan de beademing liggen, een lichte daling van 20. Voorts mochten 93 mochten het ziekenhuis verlaten.

Er zijn opnieuw personen 113 overleden aan het virus, waardoor het totaal aantal doden in ons land nu 7.207 bedraagt.

Mondmasker

"De maatregelen worden beetje bij beetje afgebouwd. Mondmaskers worden een nieuw element vanaf 4 mei, ze worden verplicht op het openbaar vervoer. In de eerste fase van de epidemie, de huidige fase dus, is het belangrijk dat iedereen zoveel mogelijk thuisblijft", verklaarde Steven Van Gucht het belang van mondmaskers in de toekomst.