Nieuwste cijfers: Corona eist 170 doden: "Tijd maken om samen te rouwen"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Er zijn opnieuw 170 mensen overleden aan het coronavirus. Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames is lichtjes toegenomen, wellicht door het zogenaamde weekend-effect, maar blijft onder de grens van 200.

Er zijn nieuwe 525 besmettingen met COVID-19 gerapporteerd, hetgeen het totale aantal bevestigde besmette personen in ons land nu op 47.859 brengt.

Er liggen 4.050 mensen in het ziekenhuis, een toename van 174 in de laatste 24 uur. Op de afdelingen intensieve zorgen liggen in totaal 797 patiënten, een daling met 79 in de voorbije 24 uur. Er liggen 534 patiënten aan de beademing, een daling van 32. Er mochten 340 mensen het ziekenhuis verlaten.

Er zijn opnieuw personen 170 overleden aan het virus, waardoor het totaal aantal doden in ons land nu 7.501 bedraagt.

Rouwen

"Iedereen kijkt uit naar de graduele versoepeling van de maatregelen. We willen allemaal deze vreemde periode zo snel mogelijk achter ons kunnen laten. Samen gaan we voor een veiligere samenleving", zei Yves Stevens van het Nationaal Crisiscentrum.

"We moeten ook stilstaan bij de menselijke tragedie die het virus heeft veroorzaakt. Veel families hebben in zeer moeilijke omstandigheden afscheid moeten nemen van een dierbare. Het kan helpen om tijd en ruimte te maken om samen te rouwen. Je kan een plaats kiezen in huis, of in de tuin, om de overledene te herdenken."

De FOD Volksgezondheid heeft in samenwerking met experts adviezen opgemaakt die kunnen helpen met het omgaan met een overlijden. Ze zijn te vinden op https://www.info-coronavirus.be/nl.