Poolse man is het niet eens met strenge coronamaatregelen en spuwt naar winkelbediende: Politie meteen ter plaatse

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Een 31-jarige Poolse man heeft zich gisteren niet van zijn fraaiste kant laten zien. Hij spuwde naar een winkelbediende.

Een man ging samen met zijn echtgenote de winkel binnen. Ze kregen elk afzonderlijk een winkelkar aangeboden, zoals d” veiligheidsvoorschriften voorschrijven. De man nam de winkelkar aan, maar eenmaal in de winkel liet hij de kar achter en ging samen verder met zijn vrouw.
 
Hij werd hierop aangesproken door een vrouwelijke winkelbediende die hem wees op de regel 'een winkelkar per persoon'. Volgens de eerste vaststellingen reageerde hij verbaal agressief, slingerde verwijten naar het hoofd van de winkelbediende en spuwde vervolgens in haar richting.
 
Parket
De politie werd verwittigd. Ondertussen had de man samen met zijn echtgenote met de wagen de parking verlaten. De politie kon de wagen intercepteren en de verdachte, een 31-jarige man met de Poolse nationaliteit, verblijvende in Haaltert, werd gearresteerd.
 
Het parket Oost-Vlaanderen tilt zwaar aan dergelijke feiten en besliste de man voor te leiden voor de onderzoeksrechter in Dendermonde wegens 'het verspreiden van klaarblijkelijk ongevaarlijke stoffen die ernstige gevoelens van vrees voor aanslagen kunnen opwekken'. Deze inbreuk kan bestraft worden met een gevangenisstraf van 3 maanden tot twee jaar en een geldboete van 50 tot 300 euro (x 8).
Het parket vraagt de aanhouding van de man.

Tags haaltert