Harde kritiek op Cleymans & Van Geel omwille van ‘vrouwonvriendelijke’ tekst: Dit is er aan de hand

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Jonas Van Geel en Jelle Cleymans scoren momenteel met hun debuutplaat, maar tegelijk krijgen de twee heren kritiek te slikken. Veel luisteraars vinden de tekst van het nummer ‘Tijgers’ namelijk vrouwonvriendelijk. Dat lezen we in Het Nieuwsblad.

“Hoe je daar wat staat te dansen voor de ruiten, ik hier buiten wil besluiten, maar dan zie ik plots hoe jij je langzaam uitkleedt en in bed treedt. Het wordt hier bloedheet, ook al sta ik hier te kijken in de regen. Wat verlegen, lang gezwegen”. Zo begint het nummer ‘Tijgers’ van Cleyman & Van Geel.

Het is onder andere komiek Xander De Rycke die zijn wenkbrauwen fronst bij de tekst van ‘Tijgers’. Hij doopte het nummer op Twitter zelfs om tot ‘Ik sta u te stalken’. Heel wat mensen op de sociale media en YouTube delen zijn mening.

“Is er niemand die bij de release dacht: dit beter niet?”, reageert iemand. Of: “Ik vind dit eigenlijk erg verontrustend.” Wim Schuer, de manager van Cleymans & Van Geel, liet weten dat het nummer helemaal niet vrouwonvriendelijk bedoeld is. “Maar we gaan hier voorts niet op reageren. Als we dat bij elk nummer zouden doen…”, klinkt het.

Jelle Cleymans reageerde op Twitter wél op de tweet van Xander De Rycke. “Wat ik goed vind aan de tekst, is dat je die zeer flexibel kan interpreteren. Net zoals Every Breath You Take (van The Police, red.), Niet dat ik mezelf met Sting wil vergelijken.”

Jelle spreekt ook tegen dat het nummer stalkgedrag zou aanmoedigen. “Bij mijn weten wordt er niks aangemoedigd. Maar wel beschreven. Je zou jezelf de vraag kunnen stellen of iedere film die over drugs, oorlog, geweld, mishandeling… gaat, die dingen per definitie aanmoedigt. Ik mag hopen van niet.”