Marc Van Ranst krijgt het niet meer uitgelegd: "Surrealistisch België"

door: STS
Afbeelding bron: VTM
Professor Marc Van Ranst merkt dat veel mensen niet weten wat nu wel en niet mag. Het versoepelen van de maatregelen tegen het coronavirus zorgt voor veel verwarring.

Alleen in een park gaan zitten om een boek te lezen mag niet, maar je mag wel met twintig man gaan fietsen. En zo zijn er nog wel vreemde situaties. "Je kan dat niet uitleggen, dat is het surrealistische België", zei Van Ranst op VTM.

Zijn voorspelling dat uit de lockdown gaan moeilijker zou zijn dan in de lockdown gaan, blijkt zo uit te komen. "Elke versoepeling die er komt, zorgt voor precedenten voor andere versoepelingen. Als je maar genoeg versoepelingen brengt, dan wordt het een kluwen en kan niemand er aan uit."

Tweede verblijf

Intussen is het nog niet helemaal zeker of mensen naar hun tweede verblijf mogen. Jan Jambon had dat aangekondigd, maar premier Sophie Wilmès wil zich eerst informeren bij de burgemeesters.

Van Ranst herhaalde zijn standpunt over tweede verblijven: "Virologisch is er geen bezwaar. En als men in het begin had gezegd: kies maar waar je wil wonen, in je ene huis of in het andere, dan hadden we deze discussie en alle heisa niet gehad."