Opnamen van ‘Thuis’ hervatten binnenkort, mét drastische aanpassingen: Deze acteurs zullen veel minder te zien zijn

door: Redactie
Afbeelding bron: VRT/Thuis
De makers van Thuis hopen in juni de opnamen te hervatten. De populaire soap zal er door de coronamaatregelen wel anders uitzien. In Het Laatste Nieuws vertelt producer Hans Roggen welke aanpassingen er zullen gebeuren.

Omdat Walter Moeremans (82), Leah Thys (75), Pol Goossen (70) en Daan Hugaert (70) in coronatijden tot de risicogroepen behoren, zullen hun personages Leo, Marianne, Frank en Eddy minder aanwezig zijn in de verhalen. "Bij de aanpassing van onze scenario's volgen we de richtlijnen van de overheid. Er zal niemand volledig uit de reeks worden geschreven, maar het aandeel van sommige personages wordt tijdelijk wel kleiner”, vertelt Hans Roggen.

Massascènes worden geschrapt en het aantal figuranten wordt ingeperkt. Daardoor zullen De Withoeve en Bar Madam minder klanten over de vloer krijgen. Door de anderhalve meter afstand worden in sommige decors nog maar drie of vier acteurs toegelaten. "In de twee horecazaken zullen de figuranten op strategische plekken worden gezet, zodat de kijker toch nog het gevoel heeft dat het daar een gezellige boel is."

De lente en de zomer worden in 'Thuis' overgeslagen. "De verhalen die in april te zien waren, lopen in september gewoon door en spelen zich dan ook in september af, net zoals bij een normale zomerbreak. Er wordt dus geen tijdsprong gemaakt."

Kussen, vechtpartijen, vuistjes en handdrukken verdwijnen allemaal. "We zullen nog wel de aanzet en de woorden tonen, maar niet meer de daden of de actie zelf. 'Thuis' wordt suggestiever. Twee personages die elkaar een high five geven, zullen in werkelijkheid anderhalve meter van elkaar blijven en elkaar niet raken. We zullen de illusie wekken met het perspectief door speciale cameralenzen te gebruiken."

 

Tags thuis s24