Premier Wilmès legt haarfijn uit hoe de zomervakantie zal verlopen

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Eerste minister Sophie Wilmès (MR) heeft na de vergadering van de Nationale Veiligheidsraad meer uitleg gegeven over hoe de zomer er zal uitzien in tijden waarin we met het coronavirus moeten samenleven.

Vanaf 8 juni is het toegestaan om uitstapjes in het binnenland te maken. Die uitstapjes mogen ook meerdere dagen duren, zei de premier.

Vanaf 15 juni zal ons land de grenzen met de buurlanden heropenen. Dan zijn reizen naar het buitenland dus weer toegestaan. "Merk wel op dat elk land individueel beslist over de opening van zijn grenzen en over de voorwaarden waaraan je moet voldoen om het land binnen te mogen. Om de situatie in het land van je bestemming te weten, raden we iedereen aan om naar de website van Buitenlandse Zaken te surfen", zei premier Wilmès.

De voorwaarden voor reizen buiten Europa zullen bepaald worden in het licht van de evolutie van gesprekken op Europees niveau.

Pretpark

Pretparken en binnenspeeltuinen openen nog niet meteen; dat zal pas op 1 juli weer toegestaan zijn. Kermissen en dorpsfeesten zijn nog verboden tot 1 augustus. Massa-evenementen blijven verboden tot 31 augustus.