Erika Vlieghe is er niet helemaal gerust in: "Niet te zot doen"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Professor Erika Vlieghe looft de bevolking voor de geleverde inspanningen, maar wijst er tegelijk op dat we nog steeds burgerzin en verantwoordelijkheidszin aan de dag moeten blijven leggen om de curve laag te houden.

Er werden de voorbije 24 uur slechts 70 nieuwe besmettingen vastgesteld, en bovendien vormen die slechts 1% van het totale aantal tests dat werd afgenomen. Erika Vlieghe is daar tevreden mee, maar wijst erop dat we de curve laag moeten hoúden.

"Ik word daar geruster van, maar we willen echt wel waarschuwen voor te veel enthousiasme. De curve gaat naar beneden en dat is fijn, dat is prima. Maar we gaan die ook laag moeten houden. En dat zullen we met z'n allen moeten doen, door niet te zot te doen", zei ze tegen de VRT.

Op de vraag of ze schrik heeft voor een heropflakkering van het coronavirus, zei ze: "Ja en nee. Ik ben ontzettend verrast door de verantwoordelijkheidszin van de mensen, hoe hard ze geprobeerd hebben om zich aan de regels te houden. Ik ben anderzijds toch een beetje ongerust, met alle sectoren die opengaan komen protocollen en daar staat of valt alles mee. We rekenen op de burgerzin en verantwoordelijkheidszin binnen alle sectoren, zodat die protocollen geïmplementeerd en gerespecteerd worden."