Sabine Hagedoren voorspelt buien en onweer voor de rest van de week, maar er is één lichtpuntje

door: Redactie
Afbeelding bron: VRT
Tot en met zondag bestaat er een kans op buien of onweer. Vrijdag zou de mooiste dag van de week worden.

"Woensdag zijn er nog altijd redelijk veel wolken. In het westen staan ze op met zon. Voor de middag valt er misschien lokaal een bui, na de middag komen er wat meer stapelwolken en daar kunnen toch een aantal buien van komen die soms fel kunnen zijn. Dat zal eerst in de Ardennen het geval zijn met mogelijk ook een donderslag, maar later ook in het centrum van het land. De temperaturen klimmen een paar graden hoger. We klimmen tot 19 graden, en in de Kempen halen ze misschien net de kaap van de 20 graden."

"De nacht van woensdag op donderdag wordt wisselvallig. Dat hangt donderdag in het begin van de dag nog over het westen, met in het oosten en noorden van het land droger weer met opklaringen. Later op de dag wordt het alweer wisselvalliger en kan er links of rechts weleens een bui vallen en daar kan eventueel een donderslag bij zijn. Het wordt warmer, we gaan al naar 23 graden."

"Vrijdag wordt het nog warmer. Dat wordt waarschijnlijk de mooiste dag in het rijtje. Als je buitenactiviteiten wilt doen, plan je die best vrijdag als het kan. Er is dan aanvankelijk veel zon, na de middag komen er wat meer wolken vanaf de Franse grens. We gaan naar 27 graden, in de Kempen mogelijk naar 28 graden. ’s Avonds en ’s nachts vergroot de kans op buien of onweer."

"Zaterdag belooft ook veeleer onweerachtig te worden, vooral na de middag en ’s avonds, met soms intense buien en gedonder. We hebben dan temperaturen tot 25 of 26 graden. Zondag is het wel droger voor het westen van het land. In het oosten blijft het dan toch wat wisselvalliger, met kans op onweersbuien. We gaan dan naar 24 graden."