Conner Rousseau heeft niet mis te verstane boodschap voor premier Wilmès

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Paul Magnette en Conner Rousseau hebben hun eindverslag klaar van hun snuffelronde. Dat ligt nu op het bureau van premier Sophie Wilmès.

Paul Magnette en Conner Rousseau willen dat Sophie Wilmès een volgende stap neemt. De premier reageerde nog niet officieel maar er valt nu al te horen dat ze er maar weinig zin in heeft en dit zal weigeren.

“Dat verslag is heel duidelijk”, valt te horen bij SP.A-voorzitter Conner Rousseau in Terzake. “We moeten stoppen met dat is voor die duidelijk en voor iemand anders is er dit weer niet duidelijk. We hebben het gegeven aan de persoon aan wie dat gegeven moest worden. Ik denk dat het nu tijd is om deze volgende stap te zetten.”

“De premier heeft ons niet laten weten dat het rapport onduidelijk is. Ze heeft ons niet gevraagd dat we het verder onderzoeken. Ze heeft bedenktijd gevraagd. Er is maar één persoon die de volgende stap kan maken en dat is de premier.”

“Aan wie anders dan de premier moeten we dat verslag geven? Zij moet sowieso een nieuwe regering maken en ze moet in september opnieuw het vertrouwen vragen.”