VTM

Martine Jonckheere heeft het nog steeds zeer moeilijk met haar ontslag bij ‘Familie’: “Een heel zware klap”

door: Redactie
Afbeelding bron: Medialaan
Vijf jaar geleden werd Martine Jonckheere ontslagen bij ‘Familie’. Tot op vandaag heeft de actrice het daar heel moeilijk mee.

“Ik kan extreem gelukkig zijn, maar ook extreem ongelukkig, vaak door externe factoren. Neem nu mijn ontslag bij Familie, vijf jaar geleden. Ik heb toen enorm moeten vechten om mijn geluksgevoel te behouden. Dat was een zware klap, probeer daar maar eens het positieve van in te zien. Ik ben er alleszins nog niet volledig in geslaagd”, vertelt Martine Jonckheere in Story.

“Filip (haar echtgenoot, red.) zette me met twee voeten op de grond: hij zei onomwonden dat ik op het punt stond om weer kanker te krijgen omdat ik mezelf zo voorbij holde. ‘Ik heb liever een vrouw zonder werk dan een met kanker’, zei hij. Ja, daarin kan ik hem wel volgen.”

Martine heeft haar ontslag bij ‘Familie’ nog steeds geen plek kunnen geven. “De voorbije vijf jaar waren niet mijn gelukkigste, nee. De wereld draaide door, ook op de set van Familie, maar ik werd letterlijk en ?guurlijk uitgesloten. Dan voel je je nutteloos. Tijdens de coronacrisis had ik dan ook zoiets van: nu voelt iedereen eens hoe dat is.”