Marc Van Ranst geschokt door feestvierders: "Terwijl we per dag meer gevallen hebben dan in Peking, waar ze nieuwe, ernstige maatregelen nemen"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Marc Van Ranst vindt het absoluut niet verstandig wat honderden mensen in de nacht van zaterdag op zondag gedaan hebben aan het Brusselse Flageyplein.

Honderden mensen bouwden er een feestje nadat de horecazaken zich moesten houden aan het verplichte sluitingsuur. Iedereen stond dicht op elkaar, niemand droeg een mondmasker. De politie liet begaan. (Bekijk de beelden hier)

"Niet slim, wat daar gebeurd is. Ik heb de beelden deze ochtend gezien. Dit geeft een heel verkeerd signaal. Je vraagt je af: hebben die mensen dan echt niets onthouden van de afgelopen maanden? Het mág ook duidelijk niet", zei Van Ranst tegen VTM.

Peking

"Dit zijn mensen die denken dat er niets meer aan de hand is, die denken dat het coronavirus geen enkel probleem meer is. Terwijl we meer besmettingen per dag hebben dan in Peking, waar ze zich grote zorgen maken en men nieuwe, ernstige maatregelen neemt", aldus Van Ranst.