Klaasje van K3 is er niet goed van: “Dat zoiets gebeurt, dat maakt mij verdrietig”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Voor een campagne van de Rode Neuzen Dag gaven de meisjes van K3 zichzelf een gemiddelde geluksscore van 6,5 op 10. Dat is verrassend laag voor drie meiden die altijd lachen en vrolijk overkomen. In Dag Allemaal geven ze toe dat die vrolijkheid soms een façade is.

Klaasje gaf zich zichzelf als geluksscore een 6. Dat is eerder aan de lage kant. “Dat komt door de coronacrisis en al die discussies rond racisme. Ik ben daar heel veel mee bezig, ik kan daar vaak een soort... levensverdriet van hebben. Dat zoiets nog gebeurt! Maar ik doe nu al acht weken vrijwilligerswerk voor de Voedselbank, en dat geeft me veel voldoening.”

Marthe gaf zichzelf maar een 6,5. “Da’s gemiddeld, denk ik, ik voelde me ook niet superdown, hé. Iemand reageerde: ‘Voor een 6,5 lach je wel veel.’ Maar ’t is niet omdat je lacht dat je gelukkig bent. Kijk, als wij met K3 naar buiten komen, doen wij altijd vrolijk en leuk. Maar binnenin kan je je soms anders voelen. Zeker tijdens de coronaperiode voelde ik mij net als iedereen ’n beetje eenzaam omdat ik fysiek contact miste.”

“We zijn in de lockdownperiode wel twee dagen per week van thuis uit blijven werken: scenario’s doornemen, danslessen via Facetime en zo, maar nu is het toch anders. Thuis moeten we niet de hele tijd lachen en doen alsof we vrolijk zijn. Vandaag drong het tot me door: ‘Ah, dat heb ik niet moeten doen de jongste tijd.’”

De geluksscore van Hanne was een 7. “Bij mij schommelt ’t heel erg: op ’n andere dag kan het evengoed een twee zijn, of een negen.” Sommige volgers reageerden met ‘Oei, maar een zes?’ “Maar da’s toch oké als je daar zelf tevreden mee bent? Ik vind het ook vreemd dat de mensen verwachten dat wij qua geluksscore altijd een acht of negen hebben. Wij zijn toch ook maar mensen, ook voor ons gaat het leven met ups en downs.”