Prof ergert zich mateloos: "Hoeveel slachtoffers moeten er vallen voor het politiek eigenbelang plaatsmaakt?" 

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Professor Marc Noppen, de CEO van het Universitair Ziekenhuis van Brussel, heeft in een blog zwaar uitgehaald naar de politiek.

Noppen noemt de versnippering van de bevoegdheden in de gezondheidszorg en het feit dat we 9 ministers van Volksgezondheid hebben, een groot probleem. "De voorbije coronamaanden werd dat nog eens pijnlijk duidelijk."

Hij windt zich ook op over het feit dat hij op twee dagen tijd twee bevragingen binnenkreeg, ééntje vanuit het federale niveau, ééntje vanuit een Vlaamse koepelorganisatie. "Ik viel van mijn bureaustoel, of toch bijna. Natuurlijk ben ik niet tegen een evaluatie om lessen te trekken, integendeel, dat moet je doen. Je kan er ook best snel aan beginnen. Maar we krijgen van twee verschillende beleidsniveaus twee totaal uiteenlopende vragenlijsten. Is het dan echt onmogelijk om zelfs dit te coördineren opdat we niet aan verschillende niveaus op verschillende manieren hetzelfde zouden moeten vertellen?" klinkt het in de blog.

"Op zo een moment vraag ik mij echt af: als de coronacrisis daartoe al niet volstond, welke ramp moet er dan gebeuren en hoeveel menselijke slachtoffers moeten er vallen vooraleer het politiek eigenbelang plaatsmaakt voor het belang van de zorg aan de patiënt?", vraagt Noppen zich af.