Klacht tegen Colruyt na corona-overlijden: "We zijn zeker dat hij het virus daar opliep"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Er is een klacht ingediend tegen supermarktketen Colruyt. Dat gebeurde door de familie van een personeelslid dat aan het coronavirus overleed.

De 32-jarige Mohammed Nahi werkte in een vestiging van Colruyt in de Brusselse gemeente Vorst. Hij testte positief op het coronavirus en overleed een week later.

De nabestaanden van Nahi zeggen dat de overledene geen mondmasker of handschoenen mocht dragen tijdens zijn werkuren. Ze denken dat de man zo COVID-19 opliep. "Verschillende collega's kunnen dat bevestigen. Hij heeft het virus zeker en vast op het werk opgelopen", verklaarde schoonbroer Hatim Doghmi tegen Bruzz.

De familie van Nahi heeft nu een klacht tegen Colruyt neergelegd bij het parket van Brussel. "Op het moment van zijn besmetting zat 53% van het personeel van zijn Colruyt-filiaal ziek thuis met corona. De rechtbank moet beslissen wie verantwoordelijk is."

Colruyt zegt de aanbevelingen van de overheid altijd strikt te hebben opgevolgd. Een verbod op het dragen van mondmaskers door het personeel wordt ontkend.