Solden zijn officieel uitgesteld, maar iedereen is al op koopjesjacht

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
De soldenperiode start normaal begin juli, maar door de coronacrisis werd dat uitgesteld tot 1 augustus. Toch zijn er overal koopjes te doen.

Voor de solden is er normaal een sperperiode waarin winkels geen korting mogen geven. “De online spelers die vaak in het buitenland gevestigd zijn, houden zich niet aan de Belgische prijsreglementering", zegt Simon November van Test Aankoop bij VRT Nieuws. "De Belgische winkels volgen dus met koppelverkoop en braderiekortingen."

En die uitzonderingen mogen officieel wel. "Maar voor de consument is het op die manier natuurlijk heel moeilijk om de soldenprijzen te gaan vergelijken met de kortingen die al gegeven worden tijdens de sperperiode. We zijn dus grote voorstander om die sperperiode helemaal af te schaffen, want die is nu helemaal uitgehold."

Er is echter voor de handelaars wel degelijk een verschil tussen acties in de sperperiode en echte solden. "Het grootste verschil met alle andere kortingen is dat tijdens de solden wel met verlies mag worden verkocht. Dat mag tijdens de rest van het jaar niet. In principe mag je dan verwachten dat je als consument de grootste kortingen kan vinden. Al is dat natuurlijk geen garantie."