Boer deelt bijzonder opsporingsbericht: “Wie heeft iets gezien?”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
In Haacht en op Facebook werd een bijzonder opsporingsbericht de wereld in gestuurd.

Een boer uit Haacht is een varken kwijt en stuurt een opsporingsbericht de wereld in. Hij diende klacht in bij de politie. "Sinds een week tel ik maar tien varkens in plaats van elf", vertelt boer Sebastiaan de Backer aan VRT Nieuws.

"Ik dacht dat eentje zich door de hitte verstopt had in de schaduw. Maar iedere dag ontbrak er een varken als ik ze kwam voederen. Het gras in de weide stond redelijk hoog, dus toen hij weer niet kwam opdagen, heb ik beslist om het gras te maaien en het te zoeken. Maar het varken was nergens te bespeuren."

Het varken kan niet zo maar verdwenen zijn. "Er was geen schade aan de omheining. Bovendien zou er dan meer dan één varken moeten ontsnapt zijn, want varkens leven graag in groep. Mijn varken is gestolen, dat weet ik zeker.”

Gemakkelijk zal dat niet geweest zijn. “De dieven moeten het poortje hebben opengedaan. Het zal sowieso niet gemakkelijk zijn geweest om het varken te stelen, want die dieren kunnen tot 100 kilo wegen. Het zijn bovendien scharrelvarkens die vrij rondlopen en zich niet graag laten pakken."