Professor Goossens vindt het wraakroepend: "Weken geleden al gewaarschuwd en nu is het echt héél dringend"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Professor Herman Goossens kan niet begrijpen waarom er geen draaiboek klaarligt inzake de aanpak van vakantiegangers die terugkeren uit gebieden waar het coronavirus opflakkert.

De Risk Management Group kwam zondagavond in allerijl samen en heeft geadviseerd om een negatief reisadvies in te stellen voor de huidige risicogebieden en een quarantaine aan te raden voor reizigers die eruit terugkeren.

"Het baart ons zorgen. Je ziet dat er nu heel veel besmettingen zijn in verschillende landen. België zal ongetwijfeld ook aan de beurt komen", zei microbioloog Herman Goossens op Radio 1.

Maggie De Block

Reizigers verplicht in quarantaine plaatsen, kan echter niet. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) liet eerder al verstaan dat dit wettelijk niet mogelijk is.

"Ik ben verbaasd dat er geen wettelijk kader is en ik ben verbaasd dat er geen draaiboek klaarligt. Ik heb weken geleden al gezegd dat dit er zat aan te komen en dat je een draaiboek moet hebben om ervoor te zorgen dat je gepast kan reageren. Dat draaiboek moet er tegen het einde van de week zijn. Het is echt héél dringend", aldus Goossens.