Moeder in alle staten: "Mijn kindje werd verkracht op de corona-afdeling"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Een meisje van slechts 2 jaar oud zou verkracht zijn terwijl ze op de corona-afdeling van een ziekenhuis lag, gescheiden van haar ouders.

De vermeende feiten zouden vorige maand hebben plaatsgevonden in een ziekenhuis in de Zuid-Afrikaanse stad Pretoria. De moeder van het meisje bracht haar op 15 juni naar het ziekenhuis nadat het kind symptomen van het coronavirus ontwikkelde. Ze kreeg te horen dat de peuter in quarantaine moest.

's Avonds kreeg de vrouw een telefoontje: haar dochter weende voortdurend en leek pijn te hebben. Uiteindelijk viel het kind in slaap, en 's anderendaags mocht de moeder haar mee naar huis nemen, want de corona-test bleek negatief te zijn.

Politie

Een tante trok echter aan de alarmbel: "Ik kon zien dat ze zichzelf niet was. Zelfs toen ik aandrong om naar me toe te komen, kon ik zien dat ze pijn had bij het lopen. Ze weende. Ik zag dat er iets mis was met dat kind."

Haar moeder zag vervolgens tekenen van seksueel misbruik toen ze een luier moest verversen. In een plaatselijke kliniek erkende een verpleegster dat er tekenen van seksueel misbruik waren. De familie van het kind belde de politie, maar tevergeefs. De familie zegt dat het moeilijk is om de politie te overhalen om de zaak te onderzoeken.