Maggie De Block heeft glasheldere boodschap: "Mensen moeten weten waar ze mee bezig zijn"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Federaal minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) raadt toeristen aan om zich te houden aan de regels inzake de kleurcodes en om tijdens hun vakantie de situatie in het gebied waarin ze verblijven goed in de gaten te houden.

"Het is een dynamisch gegeven, het virus laat zich niet zomaar een paar weken opsluiten. Een gebied dat vandaag groen is, kan morgen oranje zijn en overmorgen rood", verklaarde De Block tegenover VTM.

"Ik begrijp dat mensen uit een stressvolle periode komen, dat ze willen ontspannen en dat ze op vakantie niet aan het virus willen denken, maar het is niet omdat het vakantie is, dat het virus er niet meer is."

"De mensen moeten wel weten waar ze mee bezig zijn. Wij hebben alle maatregelen getroffen en heel de economie stilgelegd om de mensen en hun gezondheid te beschermen. Wij doen het onmogelijke, de ziekenhuizen hebben het onmogelijke gedaan om mensen te redden. Om mensen die nu misschien nog een jaar moeten revalideren weer op kracht te brengen. En gezondheid, daar moet je echt niet mee spelen", aldus De Block.