Veiligheidsraad komt weer samen: Deze versoepelingen komen eraan

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Vlaams minister-president Jan Jambon zegt dat er verdere versoepelingen van de maatregelen tegen het coronavirus zitten aan te komen.

Aanstaande woensdag komt de Nationale Veiligheidsraad opnieuw samen. Een versoepeling van het verplichte sluitingsuur voor de horeca (01.00 uur) zit er wellicht niet in, maar voor evenementen zou er wel het een en ander mogelijk zijn.

"Het zijn vooral de evenementen die op de agenda staan", zei Jan Jambon (N-VA) op VTM. "Het gaat dan over alle vormen van evenementen, zoals concerten, maar ook sportwedstrijden. We gaan bekijken wat er vanaf september mogelijk is."

"Ik denk wel dat er versoepelingen komen. Nu staat de limiet op 400 aanwezigen bij een evenement dat binnen plaatsvindt, en 800 bij evenementen die buiten doorgaan. Normaal gezien zal dat opgetrokken worden, maar tot hoeveel is nog niet duidelijk. De vraag is ook of je voor hele grote infrastructuren, zoals het Koning Boudewijnstadion, een maximum moet instellen of niet beter zegt: zorg dat die afstand van anderhalve meter gerespecteerd kan worden."