"Ideale omstandigheden voor het virus om zich verder te verspreiden"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Yves Stevens van het Nationaal Crisiscentrum wijst erop dat we ons gedrag tijdens de zomermaanden moeten aanpassen omwille van het coronavirus.

"Het is duidelijk dat het virus geen vakantie neemt. Integendeel, tijdens deze zomermaanden vindt het virus de ideale omstandigheden om zich verder te verspreiden, en zo wint de epidemie opnieuw aan kracht", zegt Yves Stevens.

"Ongepast gedrag, zoals we jammer genoeg de afgelopen weken meermaals hebben kunnen vaststellen, is de ideale voedingsbodem voor een tweede golf. De pandemie kan enkel worden afgeremd als we op een collectieve manier dergelijke omstandigheden vermijden. Wees dus solidair en neem uw verantwoordelijkheid op."

"De zomermaanden zijn normaal een periode van ongedwongen genieten met familie en vrienden, op feestjes en massabijeenkomsten. Deze zomer moeten we echter rekening houden met een onzichtbare gast, die overal kan opduiken. Ook al denkt u misschien dat u geen contact hebt gehad met Covid-patiënten. We kunnen het virus niet negeren, dat kunnen we ons niet permitteren."