Herman Goossens is er zeker van: "Dan stevenen we af op een ramp"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Microbioloog Herman Goossens trekt aan de alarmbel nu het coronavirus plots heel snel opflakkert. Hij denkt dat we op een ramp afstevenen indien we nu niet ingrijpen.

Goossens vindt net als de andere experten dat de maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad niet ver genoeg gaan. "Ik denk dat we allemaal bijzonder, bijzónder verontrust zijn over wat er zich de afgelopen weken heeft afgespeeld", stelde hij in een gesprek met Radio 1.

"Als je kijkt naar het aantal besmettingen, dat spectaculair stijgt in ons land, maar ook stijgt in andere Europese landen, dan maken wij ons zeer ongerust. Ik ben verbaasd en ontgoocheld dat er niet beslist werd om het aantal sociale contacten af te bouwen. Men had dat perfect kunnen verminderen."

Te zacht

"Ik denk dat we mogen zeggen dat we op een ramp afstevenen als we niet snel ingrijpen. Het is allemaal te soft, te zacht, wat men heeft beslist. We moeten meer inzetten op lokaal beleid en lokale maatregelen maar dan ben ik wel bang dat er verschillende zaken gaan beslist worden in verschillende gemeenten en provincies, waardoor de mensen niet meer gaan weten wat er waar precies moet gedaan worden."