Prof smeekt politici om actie: "Tweede golf anders nog groter en dramatischer dan de eerste"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
De corona-cijfers zijn op korte tijd flink verslechterd. "De tweede piek zal nog groter worden dan de eerste piek indien we niets doen", klinkt het bij professor Herman Goossens.

Volgens Goossens moet de Nationale Veiligheidsraad veel sneller vergaderen. Nu staat de volgende samenkomst pas voor vrijdag aanstaande gepland. "Er moet heel snel beslist worden wat kan en vooral wat niét kan", zei microbioloog Goossens op Radio 1.

"Het is moeilijk om te voorspellen, maar laat ons ervan uitgaan dat als we niets doen, de tweede golf nog groter en nog dramatischer zal zijn dan de eerste golf."

Lockdown

"We hebben een lockdown ingesteld en we zijn vervolgens naar de lenteperiode geëvolueerd. Nu gaan we niet meer kunnen teruggrijpen naar een totale lockdown en we gaan naar de herfst evolueren, niet naar de lente. Terwijl we weten dat het aantal besmettingen vele malen hoger ligt wanneer je binnen begint te leven en minder gaat ventileren. Dus je mag ervan uitgaan dat de tweede piek nog groter zal zijn dan de eerste piek als we nu niets doen."