Dief aan de haal met rolstoel van ambulancedienst: “Hij laat zich best testen”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Ambulancedienst Full Support uit Munsterbilzen werd het slachtoffer van een diefstal. De zaakvoerder waarschuwt de dieven.

Vrijdagavond werd de rolstoel van de ambulancedienst in Munsterbilzen gestolen nadat ze ermee een herstellende coronapatiënt naar huis hadden gebracht. “Na elke interventie wordt de ambumance net als onze beschermende kledij grondig ontsmet”, legt zaakvoerder Dieter Moors de procedure aan Het Nieuwsblad uit.

Ook de rolstoel wordt daarbij ontsmet. Dat was nog niet gebeurd en die eerste behandeling is niet voldoende. “Daarna wordt ze dan buiten aan onze hoofdzetel in quarantaine geparkeerd om op een later tijdstip grondig te worden gereinigd om elke mogelijkheid tot besmetting uit te sluiten.”

Toen de ambulanciers de rolstoel wilden ontsmetten, was die verdwenen. Op camerabeelden is te zien dat een man de rolstoel meenam. Wellicht ging het om een dronkaard, zo kon worden opgemaakt uit zijn manier van lopen. “Uiteraard blijft er een besmettingsrisico. We willen de man of iedereen die in contact kwam met de bewuste rolstoel dan ook adviseren zich te laten testen.”