Overtreders Antwerpse lockdown zullen zwaar aangepakt worden: Torenhoge boetes of gevangenis

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
In Antwerpen is woensdag alles in gereedheid gebracht om de lockdown-maatregelen tegen het coronavirus kracht van wet te geven. Wie in de fout gaat, kan dat zuur gaan opbreken.

Cathy Berx, de gouverneur van de provincie Antwerpen, bevestigde de aangekondigde maatregelen, waarvan de avondklok tussen 23.30 uur 's avonds en 06.00 uur 's ochtends natuurlijk de meest opvallende is.

Er geldt wel een uitzondering voor wie op reis vertrekt of terugkeert: dat mag tijdens de uren voor dewelke de avondklok werd ingesteld.

Verder werd beslist dat het dragen van een mondmasker in de volledige provincie verplicht is op het openbaar domein. Het is niet verplicht tijdens het sporten indien er geen risico op besmetting is. Contactsporten en voetbalwedstrijden zijn tot nader order verboden.

Wie op café of restaurant gaat, mag met maximaal vier personen aan één tafel zitten. Voor grotere gezinnen wordt een uitzondering gemaakt. De horeca sluit om 23.00 uur en het is verplicht om je gegevens achter te laten.

Boete

Wie de maatregelen aan zijn laars lapt en betrapt wordt, kan boetes tot 1.600 euro krijgen of een gevangenisstraf tot 14 dagen.