Marc Van Ranst staat erop: "Curve moet lager dan vorige keer, om deze belangrijke reden"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Professor Marc Van Ranst vindt dat wanneer we de curve naar omlaag kunnen brengen, we ze dit keer verder moeten doen dalen dan de vorige keer. Op die manier krijgen we "adempauzes" tussen verschillende golven van het coronavirus.

"De curve moet omlaag, maar ze moet ook lager dan de vorige keer, zodanig dat we de tijd tussen twee golven wat langer kunnen maken", zei Van Ranst daarover op VTM.

"Want we gaan dezelfde stappen meemaken; deze curve gaat omlaag gaan, en dan gaan we weer spreken over een exitfase. We kennen de stappen die we gaan doorlopen, dat zullen ongeveer dezelfde zijn. Maar het moet wel dieper gaan dan de vorige keer, zodanig dat we tijdspanne tussen twee golven - want er zullen er waarschijnlijk nog wel komen voor we een vaccin hebben - wat langer kunnen maken, zodanig dat iedereen een adempauze kan krijgen. Deze adempauze was gewoon te kort."

Van Ranst benadrukte voorts nog dat het belangrijk is om contact tussen verschillende generaties te vermijden, want jongeren die het virus dragen, kunnen zo hun ouders en grootouders besmetten.