Sabine Hagedoren waarschuwt ons: "Vanaf dan komt er ander weer onze richting uit"

door: Redactie
Afbeelding bron: VRT
Vandaag was het heerlijk koel. Het perfecte wandel en fiets weer.

“Vanavond kans op buien in het centrum en in het oosten van het land. Tijdens de buien is er ook kans op stevige rukwinden. In het westen blijft het droog met brede opklaringen. We krijgen een temperatuur tussen de 20 en 22 graden. Aan de kust is het koeler met 19 graden”, vertelt Sabine op Radio2.

“Vanaf morgen komt er ander weer onze richting uit. Dinsdag krijgen we een overgang naar de zomerse temperaturen met 24 graden in de Kempen en 22 tot 23 graden in de rest van het land.”

“Woensdag krijgen we een zomerse warmte met 25 graden en meer. In de Kempen stijgt het kwik tot 28 graden en krijgen we veel zonneschijn. Donderdag wordt het terug heel warm met 30 graden en meer, tot 32 graden aan de Kempen.”

Weekend

“Vrijdag wordt het nog warmer met temperaturen tot 35 graden. Aan de kust is er wel een zeebries. Het weekend wordt ook heel zonnig, met zaterdag als warmste dag van de week met zo een 34 tot 35 graden.”

“Zondag is er in het westen een iets frissere lucht en zakt de temperatuur lichtjes tussen de 25 en 30 graden. In het centrum en oosten van het land blijft het 34 graden.”

Volgende week

“Begin volgende week opnieuw temperaturen tussen de 30 tot 35 graden. Er is dus zeker een grote kans op een hittegolf. We krijgen ook te maken met verhoogde ozonconcentraties. Binnenshuis heb je hier minder last van.“

De schaduw opzoeken en veel water drinken blijft dus de boodschap!