Helft van je rekening op restaurant niet betalen? Het kan ook bij ons

door: BVDO
Afbeelding bron: Pixabay
De Britse regering heeft een plan goedgekeurd om mensen die op restaurant of café gaan tot vijftig procent van hun rekening terug te betalen.

De actie komt er onder de naam ‘Eat out to help out’. De bedoeling is dat de actie de horeca een duw in de rug geeft. De actie telt op maandag, dinsdag en woensdag, van 3 tot 31 augustus in het volledige land weet de BBC te vertellen.

Wie op restaurant of naar een café gaat, krijgt tot 10 pond terug. Het restaurant zal de volledige prijs aanrekenen, maar slechts de helft innen. De andere helft claimt het bij de regering terug. Een koffie van 3 pond zal dus maar 1,5 pond kosten. Meeneemmenu’s vallen niet onder de regeling. Een beperking op het aantal keren dat je van de promotie gebruik maakt is er niet.

In ons land kan je van een dergelijk systeem gebruik maken bij het befaamde restaurant Chez Léon in de Rue des Bouchers in Brussel. Wie een bon downloadt via hun Facebookpagina krijgt 50 procent op het eten, niet op de drank. Daar komt de korting er niet van de regering, maar van het restaurant zelf. Een beperking op de totaalprijs is er niet. De actie loopt voorlopig tot eind augustus.