23-jarige relschopper veroorzaakt opnieuw ophef met hallucinante uitspraken: Dit is de échte oorzaak van de rellen in Brussel

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Eddy Moise Tchuisseu (23) uit Denderleeuw was één van de relschoppers van afgelopen zaterdag. De uit de hand gelopen betoging tegen slavernij mondde uit in immens geweld: winkels werden vernield en geplunderd, mensen werden aangevallen. De relschopper verklaart wat er volgens hem aan de hand is.

“Jullie luisteren pas als we iets kapotmaken”, klinkt het bij hem. “We zijn niet gelijk. Niet zo heel ver van hier zijn de zwarten zelfs slaven, en dat merk je het best op zo’n dag als vorige zaterdag”, vertelt Eddy. “Ik was vroeger tegen N-VA. Maar ze hebben gelijk: dit land is niet van ons. Het is van de blanken.”

“Ik wil de schade wel vergoeden. Maar met alle rijkdom die jullie in Congo opgehaald hebben, kunnen jullie toch bijpassen?”, getuigt Eddy met Congolese roots na de rellen van afgelopen zaterdag.

Voor Eddy is de toekomst duidelijk. Hier geld verdienen om dan elders een andere toekomst te beginnen. Het geweld van afgelopen zaterdag? Dat is volgens Eddy nodig omdat er dringend iets moet veranderen.