Greg Van Avermaet overweegt drastische keuze: “Ik ben dat beu”

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Greg Van Avermaet (32) heeft het afgelopen jaar bijzonder hard getraind, maar kreeg ook een enorme klap te verwerken waardoor hij een versnelling terug moest schakelen. Bovendien zit de renner boordevol twijfels.

Het laatste jaar was niet bepaald een makkelijk jaar voor de man die in 2016 olympisch kampioen werd. “Vorig jaar waren extreme omstandigheden door die enkelbreuk. Het was geen leuke situatie om thuis te zitten in deze periode."

"Daarna moest ik me heel hard haasten om nog in conditie te geraken”, vertelt Van Avermaet die het dit jaar toch rooskleuriger inziet. “Dit jaar ben ik meer van de rustige opbouw. Ik hou in het achterhoofd dat het vorig jaar supergoed was en dat ik dus niet té veel heb moeten doen.”

Al overweegt Greg Van Avermaet een drastische keuze in zijn leven. En daar zit België voor iets tussen. “Soms vraag ik me af wat ik hier zit te doen in dit grijze België”, geeft de renner toe. Verhuizen naar een warm land is een mogelijke optie, maar daarover twijfelt Greg toch nog te veel. “Anderzijds is dit ook telkens een beetje thuiskomen.” Hier trainen met zijn maten bezorgt hem het ultieme geluk.