Sven vermoordt zijn echtgenote Melissa. Familie van Melissa neemt vervolgens deze zeer opmerkelijke beslissing over dochtertje van het koppel

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Sven Van Rooy (35) zit een gevangenisstraf van 18 jaar uit omdat hij op 4 juni zijn echtgenote Melissa Mauriën (32) om het leven bracht. De vrouw had anderhalf jaar een affaire met een andere, jongere Sven.

Nadat hij weer een sms'je had onderschept, sloegen de stoppen bij Van Rooy door. Hij sloeg haar, wurgde haar en stak haar dood met een mes. Daarna vluchtte hij met zijn dochtertje (toen 3, nu 4, red.), dat bij de feiten aanwezig was, naar Wallonië. 

Op het proces stond de familie van Sven en Melissa tegenover elkaar. Als het echter over de dochter gaat, zijn beide families het roerend eens. Ze verblijft afwisselend een week bij de broer en schoonzus van Melissa en een week bij de ouders van Sven.

"Dat beide families elkaar op deze manier gevonden hebben, in het belang van het dochtertje, is fenomenaal", zegt meester John Maes, die de belangen van de dader verdedigt, in Het Laatste Nieuws. "Er is afstand genomen van de feiten en er is de wijze beslissing genomen om het kind op de eerste plaats te zetten."

Vader van slachtoffer
Sven mag zijn dochter ook één keer per week zien in de gevangenis. "Sven is en blijft de papa van X.", zegt Melissa's vader Alfons. "Als hij vrijkomt uit de gevangenis, hoef ik hem niet tegen het lijf te lopen. Daar heb ik geen behoefte aan. Maar van mij mag Sven onze kleindochter wel blijven zien."