Na zaak-Bart De Pauw wil ook deze bekende Vlaming iets onthullen: “Dat heb ik meegemaakt”

bron: De Standaard
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
De heisa rond Bart De Pauw heeft in ons land heel wat losgemaakt. De bekende televisiemaker wordt beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. VRT besliste daarop abrupt het contract met hem te verbreken. De bal gaat aan het rollen. Dat beseft ook deze bekende tv-figuur.

Grensoverschrijdend gedrag
Seksuologe en tv-figuur Goedele Liekens vertelt dat ze ook het slachtoffer werd van grensoverschrijdend gedrag. “Niet binnen de televisiewereld, eigenaardig genoeg”, vertelt ze. “Zelfs niet in de wereld van missverkiezingen”. Het grensoverschrijdend gedrag gebeurde gewoon in het dagelijkse leven. Volgens heeft het geen zin om namen te noemen. Zoiets hoeft niet in de media uitgevochten te worden.

Klacht indienen
Bart De Pauw toont hel goed aan dat mannen die te ver gaan niet allemaal vetzakken zijn die je van mijlenver ziet aankomen. Ook leuke, hippe gasten kunnen zich serieus misdragen, en tegen zo iemand een klacht indienen, is voor een slachtoffer des te moeilijker”, vertelt Goedele Liekens.

Heel heftig
Toch is er volgens haar enige nuance op zijn plaats. “Voor iemand als Bart De Pauw heeft dit toch wel heel verregaande consequenties. Met alle respect voor de slachtoffers, maar voor hem gaat het toch wel heel heftig.” Volgens haar is Bart eveneens het slachtoffer.

In verhouding?
“Het is vreselijk wat hij gedaan of vermeend gedaan heeft, maar ik twijfel of zijn straf in verhouding is, ja. Van de honderd mensen in Vlaanderen die dit soort gedrag vertonen, is hij sowieso het zwaarst gestraft.” Volgens Goedele Liekens zullen er weldra nog meer namen opduiken. Ze hoort voortdurend namen passeren, maar ze hoopt dat die niet aan dezelfde schandpaal als Bart De Pauw genageld worden.